Information för utställare 


Här hittar du information och svar på de vanligaste frågorna. Om du ändå inte hittar svar på det du söker är du välkommen att maila den till info@planketgbg.se.

Vad är PlanketGBG
PlanketGBG är en fotografisk utomhusutställning i Göteborg. En dag och en plats för fotografer och allmänhet att mötas på. Utställningen drivs ideellt i regi av Hasselblad Centers Vänner - HCV. Finansiering sker helt och hållet med anmälningsavgifter. Utställningen är öppen för både proffs- och amatörfotografer. Alla är lika välkomna!


Tid och datum
Utställningen pågår lördagen den 31 augusti mellan kl. 12-17. Kom i god tid, senast 1 timme innan, för att hänga upp dina bilder och få en bra plats.  Viktigt är att inga bilder får tas ner förän efter att utställningen är slut klockan 17.00.


Plats
I år kommer utställningen vara vid planen Domkyrkan, mot Västra Hamngatan.

Anmälan
Anmälan hittar du på denna sida. Det är från med i år ett krav att man är medlem i HCV, av den anledningen har vi tre olika prisnivåer för att anmäla sig.

  • 200 kr för de som redan är medlem i HCV.
  • 350 kr för de som ännu inte är det. I de 350 kr ingår medlemskap i HCV under ett år.
    Läs nedan om vad HCV är och vad vi gör.
    OBS!

    När man väljer detta alternativ så kommer man automatiskt att abbonera på ett medlemskap hos HCV. En vecka innan nästa debitering, om ett år, kommer du få en e-post där du har möjlighet att avbryta abbonemanget.
    150 kr för studenter. Bli studentmedlem i HCV och du kommer att få en gratis plats på utställningen.

För att vara med och ställa ut anmäler/betalar du här. Vi kommer sedan att kontakta dig med mer information. 

Det kommer endast att finnas ett begränsat antal platser, så vill du vara säker på att få en plats till utställningen bör du inte dröja för länge med att anmäla dig.


Upphängning och nedtagning

Vi kommer att ställa ut byggstaket som förses med en liggande tvärslå i trä, så planera innan hur just du vill hänga upp dina bilder. Utrymmet som kommer finnas tillgängligt för varje utställare är 1 meter i bredd och cirka två meter på höjden.

Efter utställningen är slut ska ALLT material tas ned. Som utställare har du ansvar för att det inte finns något skräp kvar. Fasta papperskorgar kan användas för skräp. Större föremål får du ta med hem igen. Vi kommer att sätta upp lite sopsäckar, men var och en tar hand om sitt eget skräp. Ingenting får lämnas kvar!


Bok
I år kommer vi genomföra många nya förändringar för att förädla utställningen. Det har gjort att vi i år inte kommer trycka upp en utställningsbok. I stället så kommer vi att dokumentera hela utställningen och efter utställningen skapa ett digital bildspel, vilket kommer att publiceras på vår hemsida samt i våra sociala kanaler. Detta bildspel kommer att kunna laddas ner i pdf-format. 


Väder
Solen skiner i och för sig nästan alltid i Göteborg, men det kan hända att den inte gör det. Det är lite av spänningen med en utomhusutställning. Är du rädd om dina bilder bör du därför fixa någon typ av regnskydd.

 

Parkering
Då Kulturkalaset pågår samtidigt i Göteborg, så kommer parkeringsmöjligheterna vara mycket begränsade. Men alldeles utanför utställningsområdet finns hållplatsen - Domkyrkan, vilket gör att allmänna kommunikationer är att föredra.


Vad är HCV

Hasselblad Centers Vänner är en förening som verkar för att skapa rum för diskussioner och möten kring fotografi. Vårt mål är att bidra till en djupare förståelse och uppskattning för fotografi som medium.


Vi anordnar träffar kring samtalet om fotografi. Under senaste året har vi haft gäster såsom; Anders Petersen, Johan Bergmark och Per Hanstorp. Dessutom ger vi ut ett zine av och med utvalda fotografer.


Vänligen observera att anmälan är bindade.