Hasselblad Centers Vänner

« Aktuella och kommande evenemang  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tunbjörk och Classon i Borås

23 mars, 2022 Klockan 16:00

Medlemmar i Hasselblad Centers Vänner är välkomna att delta i CFF’s visning med Ellen Tafferner av Lars Tunbjörk och Leif Classons utställningar. Detta är ett gratis arrangemang.
OBS man måste anmäla sig, se CFF’s inbjudan här nedan:
Erbjudande till Centrum för fotografis medlemmar: Ta chansen att se Lars Tunbjörk och Leif Classon utställningar på Borås konstmuseum innan de avslutas. Ellen Tafferner ger er in inblick i de båda fotografernas arbete.

 

Med ”I LOVE BORÅS!” har världsfotografen Lars Tunbjörks berömda fotografier återvänt till hemstaden Borås och kan nu ses i den största utställningen hittills.  Tunbjörks stora genombrott kom med serien ”Landet utom sig”, som handlade om det söndervittrande svenska folkhemmet, välfärdsstatens förvandling och superkommersialismens intåg i Sverige och är det fotoprojekt om Sverige som väckt störst uppmärksamhet genom åren. 

 

Det prestigefyllda Lars Tunbjörkpriset tilldelades år 2021 Leif Claesson. ”Leif Claesson utmanar manlighetens schabloner och spränger dokumentärfotots ramar. Genom att utforska mänsklig utsatthet och personliga sår skapar han äkta, nyskapande, tankeväckande fotografi.”

 

Var: Borås konstmuseum
När 23 Mars 16
Date: 23 mars, 2022 — Time: 16:00