Hasselblad Centers Vänner

« Aktuella och kommande evenemang  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Fotobok Gbg 2015. Foto: Hendrik Zeitler

Fotobok Gbg 16 – Fotoboksfestivalen mitt på Avenyn

22 september, 201624 september, 2016

Fotobok Gbg 16 är en festival för fotoböcker den 22-24 september mitt på avenyn i Göteborg. Under tre dagar bjuder Fotobok Gbg på föreläsningar och samtal med fotografer, författare och förläggare, ett urval av fotoböcker från hela världen. Och förstås en välsorterad bokmarknad.

Nu har staden också en Fotoboksfestival som för andra året slår upp sina portar mitt på Avenyn i galleriet A-venue. Syftet är att skapa en återkommande tradition, där fotoboksförlag och fotografer som ger ut sina egna böcker får en samlad plats där man kan se, känna och köpa dem. I år har vi hela 15 boksläpp i programmet, vilket tyder på att fotoboken är mer välmående nu än någonsin tidigare.

Fotobok Gbg presenterar en rad föreläsningar med fotografer som Annica Karlsson Rixon, och Per Englund, Kalle Assbring och Elin Berge som bland annat fått stort genomslag med boken och dokumentärfilmen Drottninglandet. Formgivaren Aslak Gurholt Rønsen, som fått flera utmärkelser för sin bokformgivning, är också en av programpunkterna.

Fotobok Gbg presenterar dessutom ett unikt urval av belönade fotoböcker och dummies från fotofestivaler i Oslo och Landskrona. Zines of the Zone från Frankrike kommer att visa ett brett urval av fotopublikationer från hela Europa. Speciellt stolta är vi över att kunna presentera Asia-Pacific photobook archive, ett fotoboks arkiv från Asien, som för första gången visas i Norden. Målsättningen är att samla och inspirera alla som har ett intresse för fotoböcker under tre fullmatade dagar.

Sammarbetspartners till festivalen är Hasselblad Centers Vänner tillsammans med bland andra Högskolan för design och konsthantverk, Hasselbladstiftelsen, SFF, Fotoförfattarna, Göteborgs stad och Göteborgstryckeriet.

För programtider mm:

http://www.fotobokgbg.se/

https://www.facebook.com/events/1792927077649845/

 

Affischen till  Fotobok Gbg 16

22 september, 2016 24 september, 2016 Website:
http://www.fotobokgbg.se/
A-venue
Kungsportsavenyn 25, Göteborg, Sverige
+ Google Map