Hasselblad Centers Vänner

« Aktuella och kommande evenemang  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Learning by doing © Annika von Hausswolff

Annika von Hauswolff och Klas Eriksson – Samhällsutställningen. GIBCA extended 2

3 oktober, 201525 oktober, 2015

Galleriet Konstepidemin, Göteborg

Under höstens två första utställningar blir Galleri Konstepidemin en del av GIBCA Extended
som i sin tur är ett program i Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA).

Under Gibca Extended´s andra period 3 – 25 okt, kommer Annika von Hausswolff att ställa ut. Annika von Hausswolff använder sig av fotografi som teknik och teori och har arbetat med frågeställningar som berör identitetspolitik, psykoanalys och maktstrukturer.Samhällsutställningen, skapas i dialog med Klas Eriksson som arbetar med performance och bildskapande ur ett populärkulturellt perspektiv.

I, Samhällsutställningen, visar Annika von Hausswolff och Klas Eriksson tillsammans konstverk som på ett eller annat sätt associerar till det gemensamhetsprojekt som ett samhälle utgör. Utan andra anspråk än de konstnärliga bygger utställningen en ofullständig och subjektiv bild av begreppet samhälle med hjälp av fotografi, ready-mades, måleri och skulptur.

”Society is a hole / it makes me lie to my friends.” (Sonic Youth)

Klas Erikssons konstnärsskap kretsar kring frågeställningar såsom kontroll, makt och begränsningar, ofta med utgångspunkt i masskulturens skilda uttryck. Hans idéer gestaltas bland annat i måleri, performance och skulptur och han publicerar även ett fanzine som heter Reptilhjärnan. Klas Eriksson är utbildad på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Under 2015 har han haft separatutställningar i Sverige, Norge och Italien.

Annika von Hausswolff är utbildad på Konstfack och har varit professor i fotografi vid Göteborgs Universitet. Hon har arbetat med fotografi som utgångspunkt i sitt konstnärsskap sedan mitten av 90-talet. Hennes senaste separatutställning hette RAZZIA och visades på Galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm. Von Hausswolff är en av tre redaktörer för webtidskriften tsnoK.

www.tsnok.se
www.klaseriksson.org

Under Galleri Konstepidemins medverkan på Gibca extended 9 sept–25 okt kommer samtal, performance och visningar arrangeras.

Dokumentation från biennalhändelser kommer att visas Galleriets lounge. Däribland en dokumentation av Klas Erikssons kollektiva performance, To the Formula of Young, från Gibca Extended invigningen på Konstepidemin 9 september 2015.En kortversion av Klas Eriksons Performance kommer även att visas pid web gallery, under denna utställningsperiod.

 

3 oktober, 2015 25 oktober, 2015